Spartaan’20

RKSV Spartaan’20 is opgericht in 1920 om jongens in de katholieke gemeenschap in Rotterdam-Zuid sport en ontspanning te bieden. Bijna 100 jaar later zijn de tijden natuurlijk veranderd, zijn we een vereniging waar iedereen terecht moet kunnen, maar is het doel van onze vereniging nog altijd hetzelfde: vanuit gezamenlijk gedragen normen, waarden en gedragsregels willen we onze leden de gelegenheid bieden om de voetbalsport op een goede en prettige manier uit te oefenen. Natuurlijk willen we met de prestaties zoals iedereen steeds hogerop. Maar toch is dat niet het allerbelangrijkste in de vereniging. Spelplezier, sámen bezig zijn in de vereniging zowel binnen als buiten het veld. Dát staat voorop voor al die honderden leden en vrijwilligers, of je nu veel talent hebt of wat minder kunt voetballen.

Het eerste elftal speelt al tientallen jaren bijna altijd op het niveau van de Tweede klasse en daar willen we de komende jaren graag een stap mee omhoog. Maar niet ten koste van alles. ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ is het gezegde en daar staan wij ook voor!

De jeugdafdeling is al vele jaren het uithangbord, de buitenwereld praat er vaak met bewondering over en daar zijn we trots op. Daar doen we ook veel aan: opleiding van jeugdleiders en trainers uit eigen gelederen is mede de basis van succes. Alle hoogste jeugdteams spelen op een hoog niveau in de diverse landelijke divisies, met grote namen van Betaald voetbal organisaties als tegenstanders. Maar ook de opleiding en begeleiding van de lager spelende teams krijgt alle aandacht.

Spartaan’20 is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot een sterke organisatie, waarin het vele werk wordt gedaan door bijna alleen maar vrijwilligers. Mét elkaar maken de vrijwilligers de club tot een fijne plek om vele uren per week er te zijn, voor het voetbal en voor andere activiteiten!