SBV Excelsior

Excelsior werd opgericht op 23 juli 1902 door een groepje Kralingse vrienden dat in die tijd al regelmatig bijeenkwam op Woudestein om met elkaar te voetballen. Er is sinds de oprichting een heleboel gebeurd in de historie van Excelsior. De club wordt vaak omschreven als 'sympathiek, gemoedelijk en gezellig'. Excelsior mag dan al lang niet meer de club van oud papier zijn, de sfeer is ondanks het gemoderniseerde stadion amper veranderd. Bij Excelsior kun je nog steeds in een gezellige ambiance genieten van leuk voetbal.

Het huidige Van Donge & De Roo Stadion werd officieel geopend op 31 juli 2000 met een wedstrijd tegen Feyenoord, waarmee Excelsior op dat moment een samenwerkingsverband had. Sinds de oprichting speelt Excelsior – met twee tussenpozen – op de huidige locatie. De basis voor het huidige stadion werd gelegd door het nieuwe bestuur, dat begin jaren negentig werd geformeerd.

Het creatief omgaan met minimale middelen, de vindingrijkheid van de bestuurders en de ontspannen sfeer binnen de club – het heeft er allemaal toe bijgedragen dat Excelsior Rotterdam anno nu bij veel mensen een positief gevoel oproept. Excelsior kan niet alleen terugkijken op een mooie en roemrijke historie, ook kijkt de club met vertrouwen naar de toekomst. Met een nieuw bestuur – onder leiding van voorzitter en Kralinger Albert de Jong – en een jong management met algemeen directeur Ferry de Haan en commercieel manager Wouter Gudde.